Vocal coach

Sinds februari 2009 ben ik werkzaam als zangdocente. Momenteel geef ik les in mijn eigen praktijk te Amersfoort op maandag en donderdag. De zangtechnieken waarmee ik werk zijn EVTS (Estill Voice Training System) en CVT (Complete Vocal Technique).

Zangles is meer dan leren om goed te kunnen zingen. De stem is het meest persoonlijke instrument. Iedere stemming is terug te horen en kan daardoor zowel confronterend als zeer bevrijdend worden ervaren. Mijn doel is om iedere leerling zo te coachen dat zij durven te vertrouwen op hun eigen talent.

In de les help ik mijn leerlingen om hun eigen stem te leren kennen en vooral plezier te hebben in het zingen. Het tempo en de richting van de lessen worden afgestemd op de wensen van de leerling. Er is veel vrijheid in de les. De leerling mag zelf bepalen welke zangtechnieken er worden aangeleerd en in welke genres er gezongen wordt.
Tijdens een les kan bijvoorbeeld aandacht gegeven worden aan het zingen met een gezonde stem, ademhaling en houding, dictie, timing, resonans, spanning en ontspanning, intonatie, meerstemmig zingen, solfège en podiumvrees (elke stap vooruit is een overwinning!). Daarnaast is er ook ruimte voor theorie, bijvoorbeeld harmonieleer (akkoorden) en van bladmuziek leren zingen.

Duo lessen zijn ook mogelijk. Het werkt het beste als het duo van ongeveer dezelfde leeftijd is. Een voordeel van een duo les is dat je meerstemmig leert zingen en je je gehoor traint. Ik kan je helpen goed te leren intoneren en de klankkleur af te stemmen op je partner.

Klik hier voor de tarieven

Klik hier voor meer informatie over theorieles