Biografie

If opportunity doesn’t knock, build a door

Van kleins af aan was ik met muziek bezig. Als ik het niet kon vertellen, dan zong ik het. Sinds mijn zevende was ik lid van kinderkoor de Bengeltjes en kreeg ik klassiek pianoles van o.a. Huub Konings. Op mijn vijftiende werd ik lid van jeugdkoor C-us-sing. Daarnaast begeleidde ik mijzelf op piano en begon ik met improviseren, wat leidde tot het schrijven van liedjes.

In 2007 ben ik gestart met mijn studie ‘singer-songwriting’ aan het ArtEZ Conservatorium te Enschede. Tijdens mijn studie werd duidelijk dat ik niet goed kon werken met beeldspraak. Mijn zangtechniek-docente, Marja Reinders, leerde mij EVTS aan waardoor mijn zangtechniek met sprongen vooruit ging. Door deze ervaring raakte ik geïnteresseerd in het doceren van zang. In 2009 startte ik mijn eigen zangpraktijk. In 2010 ben ik aangenomen bij het Muziek Onderwijs Centrum te Holten waar ik in september 2016 afscheid van heb genomen. Momenteel ben ik werkzaam in mijn eigen zangpraktijk in Amersfoort en werk ik sinds september 2017 bij de Muziekschool in Zeewolde.

Tijdens mijn studie heeft Tom Salisbury mij geïnspireerd. Van het schrijven van eigen nummers tot het arrangeren van meerstemmige stukken. Ook Jeroen Manuhutu en Jo-Anne Vissers hebben een grote rol gespeeld in mijn muzikale ontwikkeling. In januari 2012 ben ik afgestudeerd.

Na een jaar verbreedde mijn interesse en werd ik nieuwsgierig in het dirigeren. Na een aantal proefrepetities werd ik in oktober aangenomen bij de opleiding Dirigent Licht Vocaal onder leiding van Tijs Krammer en zangdocente Marieke Snijders. In juni 2014 ben ik met lof afgestudeerd.

Intussen heb ik een aantal geweldige groepen geleid. In mei 2013, na mijn allereerste proefrepetitie nam een vrouwenkoor in Almelo, genaamd ‘t Zwingkoor‘, mij aan. Na een ruime vijf jaar heb ik daar afscheid genomen. In augustus 2014 heb ik in samenwerking met Muziekschool Hof van Twente het jeugdkoor No Trebles en gemengd koor Del Core te Delden opgezet. In 2017 heb ik het dirigeerstokje overgedragen. Daarnaast was ik korte tijd dirigente bij gemengd koor Amazing te Holten. Van januari 2016 tot maart 2017 heb ik gezongen in vocal group Twelve te Utrecht, als mezzo-sopraan.  In mei 2016 ben ik aangenomen bij vocal group Flevox. Na een geweldige reis naar Italië eind september 2018 heb ik afscheid genomen van deze toffe groep. Daarnaast heb ik in 2016 twee vocal groups opgericht. Vocal group Kaleidoscope, waar ik zelf in dirigeer en zing en vocal group Waves. In september 2018 ben ik aangenomen bij vocal group Little Black Dress. Daarnaast leer ik bij door het volgen van pianolessen, zanglessen en workshops.

Op dit moment geef ik negen jaar met veel plezier zangles, dirigeer ik een aantal groepen, schrijf ik koorarrangementen, treed ik op in verschillende settings zoals solo, duo, vocal groups en in projectbands en geef ik workshops.