Biografie

If opportunity doesn’t knock, build a door

Van kleins af aan was ik met muziek bezig. Zingend in kinderkoor de Bengeltjes, later bij jeugdkoor C-us-sing. Al die tijd kreeg ik ook klassiek pianoles van Huub Konings bij de Muziekschool in Zeewolde. In 2007 liet ik tijdens mijn auditie een eigen geschreven nummer horen en werd ik aangenomen bij de studie ‘singer-songwriting’ aan het ArtEZ Conservatorium te Enschede. Tijdens mijn studie hebben vooral docenten Tom Salisbury en Marja Reinders een grote rol in mijn ontwikkeling gespeeld. Tom met het schrijven van eigen nummers en het arrangeren van meerstemmige stukken en Marja door haar bezielende manier van lesgeven. Door haar raakte ik geïnspireerd in het doceren van zang en begon ik in 2009 met mijn eigen zangpraktijk, eerst in Enschede en tegenwoordig in Amersfoort. Gedurende mijn studie heb ik gewerkt bij het Muziek Onderwijs Centrum in Holten. In januari 2012 ben ik afgestudeerd. In 2017 heb ik anderhalf jaar lesgegeven bij mijn vroegere Muziekschool in Zeewolde gewerkt.

Een jaar nadat ik was afgestudeerd, verbreedde mijn interesse en werd ik nieuwsgierig in het dirigeren. Na een aantal proefrepetities werd ik in oktober aangenomen bij de opleiding Dirigent Licht Vocaal onder leiding van Tijs Krammer en zangdocente Marieke Snijders. In juni 2014 ben ik met lof afgestudeerd. Tijdens mijn afstudeerconcert schreef ik mijn allereerste koorarrangement. Sindsdien schrijf ik voor mijn eigen en andere groepen.

Intussen heb ik een aantal geweldige groepen mogen leiden. In mei 2013, na mijn allereerste proefrepetitie nam een vrouwenkoor in Almelo, genaamd ‘t Zwingkoor‘, mij aan. Na een ruime vijf jaar heb ik daar afscheid genomen. In augustus 2014 heb ik in samenwerking met Muziekschool Hof van Twente het jeugdkoor No Trebles en gemengd koor Del Core te Delden opgezet. In 2017 heb ik het dirigeerstokje overgedragen. Daarnaast was ik korte tijd dirigente bij gemengd koor Amazing te Holten. Van januari 2016 tot maart 2017 heb ik gezongen in vocal group Twelve te Utrecht, als mezzo-sopraan.  In mei 2016 ben ik aangenomen bij vocal group Flevox. Na een geweldige reis naar Italië eind september 2018 heb ik afscheid genomen van deze toffe groep. Daarnaast heb ik in 2016 twee vocal groups opgericht. Vocal group Kaleidoscope, waar ik zelf in dirigeer en zing en vocal group Waves. In september 2018 ben ik aangenomen bij vocal group Little Black Dress. Ook mag ik mij sinds maart 2019 Digitale Muziekdocent noemen, aangezien ik meedoe aan het digitale basisschoolpakket “Uit de Kunst – muziek & dans” van Uitgeverij Delubas.

Op dit moment geef ik ruim tien jaar met veel plezier zangles, dirigeer ik een aantal groepen, schrijf ik koorarrangementen, sta ik voor de camera, treed ik op in verschillende settings (zoals solo, duo, in vocal groups, in project vocalgroups als the BasZment, in projectbands en geef ik workshops.