Biografie

If opportunity doesn’t knock, build a door

Van kleins af aan was ik met muziek bezig. Als ik het niet kon vertellen, dan zong ik het. Sinds mijn zevende was ik lid van kinderkoor de Bengeltjes en kreeg ik klassiek pianoles van o.a. Huub Konings. Op mijn vijftiende werd ik lid van jeugdkoor C-us-sing. Daarnaast begeleidde ik mijzelf op piano en begon ik met improviseren, wat leidde tot het schrijven van liedjes.

In 2007 ben ik gestart met mijn studie ‘singer-songwriting’ aan het ArtEZ Conservatorium te Enschede. Tijdens mijn studie werd duidelijk dat ik niet goed kon werken met beeldspraak. Mijn zangtechniek-docente, Marja Reinders, leerde mij EVTS aan waardoor mijn zangtechniek met sprongen vooruit ging. Door deze ervaring, raakte ik geïnteresseerd in het doceren van zang. In 2009 startte ik mijn eigen zangpraktijk. In 2010 ben ik aangenomen bij het Muziek Onderwijs Centrum te Holten waar ik in september 2016 afscheid van heb genomen. Momenteel ben ik werkzaam in mijn eigen zangpraktijk in Amersfoort en werk ik sinds september 2017 bij de Muziekschool in Zeewolde.

Tijdens mijn studie heeft Tom Salisbury mij geïnspireerd. Van het schrijven van eigen nummers tot het arrangeren van meerstemmige stukken. Ook Jeroen Manuhutu en Jo-Anne Vissers hebben een grote rol gespeeld in mijn muzikale ontwikkeling. In januari 2012 ben ik afgestudeerd.

Na een jaar verbreedde mijn interesse en werd ik nieuwsgierig in het dirigeren. Vanaf maart 2013 heb ik een aantal proefrepetities geleid. Na mijn allereerste proefrepetitie nam een vrouwenkoor in Almelo, genaamd ‘t Zwingkoor‘, mij aan. In oktober begon ik aan de opleiding Dirigent Licht Vocaal onder leiding van Tijs Krammer en zangdocente Marieke Snijders. In juni 2014 ben ik met lof afgestudeerd. Sindsdien volg ik nog steeds coaching van beide docenten.

In augustus 2014 heb ik in samenwerking met Muziekschool Hof van Twente het jeugdkoor ‘No Trebles’ en gemengd koor ‘Del Core’ te Delden opgezet. Daarnaast was ik korte tijd dirigente bij gemengd koor ‘Amazing’ te Holten.

In mei 2016 ben ik aangenomen bij vocal group Flevox. Daarnaast heb ik twee nieuwe vocal groups opgericht. Vocal group Kaleidoscope, waar ik zelf in dirigeer en zing en vocal group Waves. Van januari 2016 tot maart 2017 heb ik gezongen in vocal group Twelve te Utrecht, als mezzo-sopraan. Daarnaast leer ik bij door het volgen van pianolessen, zanglessen en workshops.

Op dit moment geef ik negen jaar met veel plezier zangles, dirigeer ik 5 groepen, schrijf ik koorarrangementen, treed ik op in verschillende settings zoals solo, duo, vocal groups en in projectbands, zing ik studio-opnames in en geef ik workshops.